Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Thursday, September 29, 2011

Ada Boyfriend


Hola halo hilo... aku dah lama dah tak buat entry la... idea banyak bertimbun kat kepala... tapi nak cari masa utnuk menulisnye je aku susah sket. Sem ni jam kredit agak banyak. Ada 27 jam semuanya. Maximum hanya 21 jam. Tapi apa nak buat da terpaksa ambil 27.  So itu la sebabnya susah nak bagi masa untuk update.. ( padahal facebook ko aktif je kan?) hahaha...
Semalam kan aku pegi pekan, nak urus kad atm BSN yang aku lupa pincode die... buat aku sedih sangat. Lepas urusan tu siap, aku pun jenjalan la kejap... kebetulan kelas dah di batalkan,. Takkan nak lepas peluang kan.. har har.... jenjalan punye kaki aku ni...

Alkisah aku terdengar perbualan dua mak cik: ( agaknya mak cik dua orang ni bukan orang tempatan, slang Indonesia. )
Mak Cik 1: Nak tengok tudung... jum ar.... ( masa tu dey all tengah jenjalan macm aku jugak.)
Mak Cik 2: mana ko nak tengok?
Mak Cik 1: Haaa tu... sambil tunjuk satu tudung coklat dengan renda2 bulat mcm bunga sbgai hiasan. ( aku pun tak tau apa nama tudung tu)
Mak Cik 2: ooo ko minat?
Mak Cik 1: tak, ko?
Mak Cik 2: pun tak minat juga. Lalu mereka pun berlalu dan aku pun berlalu...
Kemudian aku tiba di suatu tempat... lebih kurang 30 minit lepas tu, aku Nampak dua mak cik tadi sedang mengemop koridor2 kedai? Aku heran juga sebab sebelum ni tak pernah Nampak orang buat keja tu. Then bila lalu kat belakang diorang aku dengar perbualan mereka lagi...
Mak Cik 2: Ngko okay laaaa.... ko ade.. aku tak dde...
Mak Cik 1: ada apa ni kak?
Mak Cik 2: Yelah ko ada boyfriend, aku tak de... ko best la...
Mak Cik 1: ooo ko nak aku carikan ke?
...............
Sampai tahap tu aku dah x tahan mau ketawa dah.. dan aku pun berlalu, pergi sejauh mungkin then aku lepaskan senyuman aku lebar2 kat kawasn yang takde orang... HAr har har... itu la cerita hari ini hehhe




Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

4 comments:

Just said...

tudung tu intro ja ba kan pastu baru mo jeles2 pasal boyfren.. wakakaak.. sengal!

dill said...

macik hebak ar!

ai pun tak de boipren~

dill.

tricksrex said...

ape ke sengal makcik 2 org ni?

Wen said...

Just: Hahhaha kali tu la bah yang sebenar tu hahahha adedeh sa masih senyum2 bila ingat balik

Dill: hebak ke dill hahahaha tak tau mana hebaknye... tapi kan umo mak cik tu aku tengok dalam lingkungan 40-50 la...

Trex: haha aku tak tanye pula trex.. takut kena mop skali hahahha

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91