Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Monday, September 12, 2011

"You Look So Green"


“U looks so green”
So aku nak jawab apa bila da kuar ayat macam ni? Hahaha mentang2 la aku pakai baju kurung hijau today.  Hehe saje je nak tunjuk ayu. Dah la main masuk  tak bagi kenal nama.. tak bagi tau anything terus je membebel kat depan. Orang start dari A dia start dari D.....
Aku ngumpat sendirian terhadap lecturer tadi. Sapa suruh dia sengal sangat dengan slang UK dia tu... bukan aku jeles tapi aku meluat dengar. Telinga geli nak terima suara  Bahasa Malaysia di cemari dengan slang UK. Hahhaha...

Tapi lawaknya, tak sampai sejam slang dia da tukaq g bahasa Kelate.... hahhahaahhaha... aku gelak sakan dalam ati...
Dalam dia sibuk bebel ontah apo apo ontah kat depan, aku sibuk dok perhati dia atas bawah, bawah atas... especially his hair.. maunye tak... the ‘m’ punya bentuk kat dahi die dah luas.. Mean he has his very high qualification and achievement in education... tak macam aku, baru duk kat kerusi Ijazah, dah ngumpat macam2 kat lecturer. Apo pun dia ngajo nanti, aku boleh tangkap mesti sporting giler... ( eh aku tersemenanjung jap, kawan2 sabah, jan pula kutuk aku k, nak sumpah aku jadik kaya tu aku tak kisah 10x pun tak pe)





Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

3 comments:

Just said...

slang sendiri mana buli lupa oo.. sepa yg lupa tu mmg la sandi! ;p

Wen said...

@Justtulah pasal sis. kali pg td dia masuk nah hiang terus dia punya uk slang ehhehe

Azeanthy Paiman said...

bahasa sndri ttp yg tbaik bah..=)

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91