3 ari lepas aku try masak Kari
Ayam.
Tak ada santan, tak ada daun
kari, tak ada pati tak ada lengkuas tak ada bawang merah tak ada bawang besar
dan segala macam rempah…
Apa yang ada?
Cuma bawang putih, halia, ayam,
garam, gula, kentang, serbuk kari ayam, air, kulit kayu manis,. Itu aje…oh aku memang tak guna bang aji- xde-moto yeee
Permintaan suami aku berbulan
dahulu ( nampak sangat dah lama benar aku tak masak kari ayam)… katanya kalau
aku nak masak kari ayam lagi dia minta aku pekatkan kuah… dah dua kali aku
masak berbulan dulu.. x menjadi… xtahu nak pekatkan kuah… kalau aku letak kari
sekilo… merapu pula kan… hiksss
So aku buat la kira kira
matematik dan mengkaji sejarah kari ayam…
Malam tu suami makan dengan
sangat excited, sebab menjadi kooo…. Kah kah… aku pekatkan kuah dengan merebus
sebiji kentang terlebih dahulu… aku lecek-lecek… bagi hancur ala2 mash potato
kepsi… masukkan sekali kat dalam masakan.. kuat pekat kooo hahaha… Berjaya…. Yippieeee...
Sapa nak cuba boleh la ciplak…
kalau korang xtahu lagi la… aku develop sendirik idea ni..
2 comments:
Tak pernah cuba lagi kari tanpa santan.
May be next time
pun boleh lah. janji perut kenyang. kan kan?
hehe
Post a Comment
Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P