Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Saturday, August 30, 2014

Kari Ayam Tak Sempurna



3 ari lepas aku try masak Kari Ayam.

Tak ada santan, tak ada daun kari, tak ada pati tak ada lengkuas tak ada bawang merah tak ada bawang besar dan segala macam rempah…

Apa yang ada? 

Cuma bawang putih, halia, ayam, garam, gula, kentang, serbuk kari ayam, air, kulit kayu manis,. Itu aje…oh aku memang tak guna bang aji- xde-moto yeee

Permintaan suami aku berbulan dahulu ( nampak sangat dah lama benar aku tak masak kari ayam)… katanya kalau aku nak masak kari ayam lagi dia minta aku pekatkan kuah… dah dua kali aku masak berbulan dulu.. x menjadi… xtahu nak pekatkan kuah… kalau aku letak kari sekilo… merapu pula kan… hiksss

So aku buat la kira kira matematik dan mengkaji sejarah kari ayam…

Malam tu suami makan dengan sangat excited, sebab menjadi kooo…. Kah kah… aku pekatkan kuah dengan merebus sebiji kentang terlebih dahulu… aku lecek-lecek… bagi hancur ala2 mash potato kepsi… masukkan sekali kat dalam masakan.. kuat pekat kooo hahaha… Berjaya…. Yippieeee...

Sapa nak cuba boleh la ciplak… kalau korang xtahu lagi la… aku develop sendirik idea ni..


SHAKLEE Suplement terbaik Tanya saya anything dan saya akan jawab setiap persoalan anda… boleh email: wen25cyanor@gmail.com/ Facebook: https://www.facebook.com/wen.wink ataupun boleh weechat ID: wenwink_gab.


2 comments:

Mrs. A said...

Tak pernah cuba lagi kari tanpa santan.
May be next time

Aisya A. said...

pun boleh lah. janji perut kenyang. kan kan?
hehe

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91