Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Wednesday, March 14, 2012

Yang Lama Ganti Baru.

Hai semua,... ade lagi ke pembaca yg dtg berkunjung ke blog aku nie? Ehee...
Da berkurun rasanya aku tak buat sebarang update. Well aku ingatkan boleh la update lebih sikit masa praktikal ni. Sapa la tau benda macam ni pula yag berlaku kan. Aku tersangat la sibuk. Banyak benda kena uruskan. Ape pon... aku enjoy dengan semua ni. Sedang belajar mengajar. Erghss... dan memang sangat berharga benda yang aku pelajari. Semuanya indah belaka.. walaupun sangat penat dan menyebabkan aku turun 4 kilo sudah. Hehe. Tapi rasanya sudah naik balik berat aku skarang ni.

Dulu readers aku ada la juga sikit. Skang ni hmmm boleh kira dengan jari kot. Hehe... tak pe la. Ada masa aku akan update juga.

Ok, cerita kali ni. Kisah sedih aku dengan Pencil Case aku yang da bersama aku selama 8 tahun. Pencil Case ni akhirnye rosak juga di musim aku nak berpraktikal. Banyak perkara sudah kami lalui bersama. Malahan hanya dia ni la saja yang boleh duduk exam bersama aku. Bukan handphone, bukan lappy, dan bukan juga Boyfriend aku, tapi Pencil Case. SPM, STPM, Medsi, Final Exam in UPSI x6 dan finally dia rosak... Sedih bonar aku... Pencil case ni pernah hilang selama seminggu dan finally balik juga kepada aku. Ehehe... memang magic la pengalaman aku dengan dia ni. :P 

And actually, aku rasa macam nak je suruh tukang jahit baiki tapi nanti dikatakan melampau pula kan? Heee... 

So, selasa lepas aku pun cari pengganti beliau. Cari kat Tesco Kampar. Erm... cari punya cari.. susah juga ye... dulu aku beli pencil case tu baru rm4.50 penggantinya maunya tidak, aku bayar hampir 3x ganda. Rm12.30. hmmm nak beli yg murah sangat nanti tak berbaloi pula. Erghssss... Kalau boleh biar lah tahan sampai 8 tahun juga pencil case ni. Tengok la mereka berdua kat bawah ni. Aku snap untuk abadikan kenangan bersama pencil Case aku yang lama. Nanti nak buang dia. Bye My Old Pencil case.


Perasan tak pic apa kat pencil Case tu?... Panda kan? hehe...
Mmm yang Zip pink tu pencil case baru, dan yang merah tu yang lama. Tengoklah, dah tercarik da Zip dia. Xdapat diselamatkan sudah. Bai bai...

Yang Penting HATI Bah.

10 comments:

dill said...

fuh! old skool pencil case die. hehe.

g tesco kampar sokmo skarang ye

dill.

Cik Bib said...

nanti aku belikan ko yg baru ya wen. hehehehehe...

Wen said...

@dill ha ha ha ye laaa harus maaa :P hihi
Ye kampar je yg ade skang. org tu bile nak blanje jenjalan kat ipoh lak? hehehe

Wen said...

@Cik Bib beb i mind ur words ok!!! hihi

Tukang Karut said...

aku tak pernah ada pencil case... semua pun pinjam kawan punya...

Just said...

Wahhhh!! Punya berjasa betul pensil case ko yg lama tu sama ko kan wen! 8yrs??!! Goshhh.. Lama betul owhh!! I think benda paling lama sy pakai kan sy pnya purse. Klu nda silap 5thn sdh. Aritu sdh beli pengganti dia, tp sy still suka pakai yg lama tu tp mcm nda lama lg hayat dia tu.. Ahakss..

dhiera said...

pergh...lama gila pencil case. macam susah nak dipercayai.

Wen said...

@Tukang Karut haha ni kes nak kena cubit kalau kena cikgu dengan aku ni hehehhe

Wen said...

@Just hihiihi mmg berjasa btul ba sis.. rasa sangat sayag dengan pencil case tu tp nak buat mcm mana da rosak. hehehe

tula.. old things ada value dia sendiri ba...

Wen said...

@dhiera hihihi susah ke nk pcye? nnt wen godek godek album.. kot kot ada simpan gambo dengan old pencil case ni. hehe

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91