Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Saturday, February 11, 2012

Pengalaman Tahun Ni.


Pengalaman paling teruk tahun ini.
Tapah-KL = 4 jam.
Nak ke KL pun nak makan masa empat jam. Sebab bus semua penuh. Lagi satu bila balik tengah malam pun mau 3 jam lebih and lebih marvellous is No taxi liao. Adeii laaa....

No Hup Soon bus after 7pm.
Masa ni kami ke Kampar. Sampai stesen bas Kampar tu dah pukul 7 lebih. Then no bus to tapah liao... adei laaaa memang sandi.

Charger Laptop rosak selepas seminggu di beli.
Charger laptop baru tukar seminggu yg lepas. I mean the adapter one ba... tp then rosak. Dah tu terpaksa ke tanjung malim. Syukur dapat tukar one to one. Kalau tak.. memang aku akan makan BHL Tg Malim Habis Habisan.

Teroder makanan salah.
Makan kat kedai. Bila waiter datang Tanya oder.. dah cakap tu.. tibe2 sampai makanan dengan saiz besar.... adeiii laaa tak faham bahasa betul la. Rasanya dah cakap bahasa Malaysia. Baik jgn mengaku Malaysian kalau bahasa kebangsaan nip on tak tahu nak say well.

Lampu ruang tamu meletup.
Huuu ni paling sandi....  tangan yg sangat gatal kan. Bila pasang suis lampu, mentol terus meletop.

Buat Rambut.
Sedang syok syok aku menikmati rambut ku dibelai belai dengan lembut oleh amoi tu... tiba2 dia kena tukar orang pula. And tukar pada sorang makcik tu. Makcik yang agak berumur.. huh!!! Dia buat sikit punya kasar. Kuku dia mencakar2 kulit kepala dan leher  aku ni. Arghhhhhhhhh tu tahan je.... dan tiba2... aku terjerit bila kulit kepala aku sakit kerana hair dryer tu terlalu dekat dengan kulit kepala.... memang aku sangat-sangat marah... macam nak je saman pompuan tu...apatah lagi bila rambut kawan aku pun diguntingnya dengan sangat pendek dan salah... huh!!! Paling tak tahan bila mak cik tu buat selamba dan muka tidak bersalah without saying sorry!!! Pun sebab tak fasih bahasa Malaysia!!! Ughhhhhhhh..... 


Yang Penting HATI Bah.

8 comments:

dill said...

mmg tak de bas malam2 dari tapah ke kampar. dah lame mcm tu wen. bas malam cume dari kampar-ipoh.

huhu

dill.

Just said...

Definitely not ur day.. Tp sabar ja la.. Mmg ada hari yg bkn hari kita kan.. :)

Cik Bib said...

datang KL. tak sempat nak jumpe...sobsob!

dhiera said...

naseb la.. hahaha
kesian kamu wen. lepas satu satu~

Wen said...

@dill sy baru je tahu la dill :(

Wen said...

@Just betul tu sis. memang ada hari yng bukan ari kita... sbr ja la ni

Wen said...

@Cik Bib ngko la... tak sabo sabo nak blah. hahaha

Wen said...

@dhiera dalam kesian sempat juga gelak saye ye. ehhee

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91