Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Tuesday, November 12, 2013

Petua Menguatkan Kandungan di Bwah 3 bulan



Hi bloggers,
Sekarang ni aku tengah pregnant. Dah masuk seven weeks. Hehe…
Perasaan mula2 syak diri pregnant ni mesti la Happy walaupun awal perkahwinan dulu, aku teringin nak berdua dengan suami dalam setahun. But when times come… aku happy menerima baby ni.

Awal-awal kehamilan ni ramai la yang bagi petua kat aku. Satu2 aku akan update kan kalau aku rajin yek.

1st ni, colleague aku belikan Buah Berangan untuk aku a.k.a chestnut.  Chestnut ni bagus untuk kuatkan Rahim. Ni kawan Chinese bagi petua kat aku. Aku memng suka akan rasa chestnut sebelum mengandung hingga kini. Rasanya sedap.

Xjemu nak makan. Tapi agak mahal la. Kat petaling street aku beli dulu dengan husband. Rm10 untuk 0.5kg. kalau x silap la. Mahal kan?

Plasenta yang kuat akan mengurangkn risiko kandungan gugur. That’s the reason. Kandungan di bawah 3 bulan ni masih mudah nak gugut. So berusahalah mengurangkan risko tu. Lagi2 macam aku ni yang kena berkejar dengan train everyday for work.

Selamat berpetua! hehe

Yang Penting HATI Bah.

4 comments:

Tukang Karut said...

wuaaa.a... tahniah bah,.,,

Wenwink Kidu.Duki said...

@Tukang Karut THANKS tukang karut hehe

Just said...

nda tau pula tu chesnut bikin kuat rahim.. thanks for sharing! :)

zareliqa afiqa said...

Congrats ya.. :)

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91