Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Friday, March 20, 2015

Baby Wrap Carrier

Sebelum start membeli barangan Leona dulu aku dah start survey tentang carrier ni. My mother tongue punya istilah is "tambin" or "bobo".

Aku dan suami tak berkereta. so pakai public transport. Takkan nak usung banyak benda kan. So far kami ada 1 ring sling dan dua Crotch Carrier. Tapi yang murah murah je... 😅.

Sekarang ni Leona dan 8 bulan lebih macam makin kurus aku tengok. Tapi berat still berat. Nak membina otot dah kot budak tu. Dan setiap kali keluar pasti kesian kat husband. Dan kesian kat Nana sebab Crotch carrier tu menyakitkan mreka berdua.

So aku tergerak nak beli Carrier Jenis wrap. Tapi bila survey. Even yang prelove pun mahal tahap x mampu.. yelah diorang beli original. Imported kaaan. Saya tak mampu...

Cari punya cari.. jumpa juga sellers yang jual online... harga below rm100. Wrap jenis stretch. This stretch wrap should never be use for back carrier. Strictly for front carrier only...

Aku try bawa Nana guna benda tu for the first time memang dia x suka sebab terkangkang habis. Hehe... tapi kejap je... then dia selesa sangat2. Aku pun rasa boleh berlari je bawa leona dengan benda tu... 😊. Sanhat best...

Enjoy the picture ya.

3 comments:

yoorin melacolea said...

wrap baru2 okey.. sebab masih ketat tak merenggang sebb baby dah besar.. nanti lama2 dia loose.. better pakai kain batik lepas..beli kat jom gendong.. x mahal pon.. 50 pon tak sampai...tp ni wrap jenis apa ye??
happy babywearing dear

Tukang Karut said...

lena baby u tdo kat dalam tu...

Hamelia Hamid said...

hi wen, salam perkenalan drpd kakmi (whatsapp group KBBA Borneo) :)

nice wrap, kakmi tak pernah lagi pakai wrap yang jenis stracable..kakmi ada join group babywearing sabah mums, pernah join gathering diorang (cuma tak update dlm blog je hihi) ok juga babywearing ni kan..senang nak berjalan berdua ngan baby..kakmi punya jenis SSC. BTW, happy babywearing!

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91