Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Sunday, August 25, 2013

Kerja Baru



Good day,

Sudah lama x berblogging!

Tadi dapat call dari Employer. 

Yap, aku tengah cari kerja lain. Bukan sebab kerja sekarang ni  aku tak suka. Tapi bagi aku ia terlalu jauh dan aku ingin sekadar mencari nasib. 

Call yang di terima adalah berkaitan dengan kerja di ‘line’ perguruan dengan syarikat franchise swasta. Titlenya adalah “principal”. Wow… baru semalam aku berchatting dengan my Childhood Best Friend tentang kerja ni. 

Sekarang ni masalah aku yang paling utama adalah transport nak ke tempat mengajar itu (jika aku Berjaya dalam interview). Interview dengan HR akan diadakan dalam minggu ini.  Aku bekerja. Then cuti memang sudah habis semasa wedding hari tu. Lagi mau apply cuti untuk convocation nanti. Tempat interview, Bandar mahkota cheras. Berhampiran dengan jusco. Aku tak tahu tempat tu. Mungkin kah aku akan absent? 
Hahaha

Apa pun soal kerja ni biarla terjadi sesuai kehendak Tuhan. Aku berusaha. Tapi jika keadaan tidak mengizinkan… aku tidak akan memaksakan diri aku untuk itu sehingga aku merempat. LOL. I mean… option sekarang adalah kereta.. tapi plannya belum sampai. Banyak hal yang kami berdua kena laksanakan before membeli kereta. Slow and steady kata orang. 70 peratus aku akan stay at my current job. :P

# belum apa2 lagi aku dah fikir jauh sangat kan. Perasan dapat kerja ‘Principal’ hahahha….

# lama tak menulis, macam kekok pla rasa jemari dan ayat2 di atas.

Yang Penting HATI Bah.

2 comments:

Tukang Karut said...

cari jangan tak cari sampai jumpa yang berkenan di hati...

Just said...

area tu susah transport owhh..

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91