Geng Panda Slim

Saturday, June 11, 2011

Bila Kita Menyayangi


“Menyayangi seseorang  suatu perkara yang sangat menggembirakan ditambah lagi bila orang yang kita sayangi itu juga menyayangi kita. Dan sebab tu ia bermaksud bahawa setelah kita jatuh sayang dengannya, itu bererti sukar untuk kita menerima sesebuah perpisahan. Tak semua orang mampu melakukannya dengan sempurna. Dan bayaran untuk perbuatan tersebut adalah masa. Kita tidak dapat menentukan berapa lamakah masa yang kita perlukan untuk melupakan seseorang yang pernah dekat dengan kita selama ini.
But, once u did it, you are totally free from it.  Kita dah Berjaya melupakan, memaafkan, bahkan meneutralkan kembali diri kita dengan apa sahaja yang  pernah menyebabkan kita menderita yang teramat suatu ketika dahulu. Memang sakit untuk kita  mengenang kembali semua perkara lalu. Maka billa dah sayang jangan di biarkan ia terabai atau tidak berbaja dengan kasih. Semai benih baru dalam perhubungan dan lalui perhubungan dengan sabar....”
2 perenggan ayat di atas adalah luahan isihati SI Fikir yang pening kebelakangan ni. Korang faham tak apa yang cuba disampaikan oleh beliau dalam coretan isihatinya tu? Tak faham Tanya. Jangan buat-buat tak faham pula. Aku malas betul la dengan Si Fikir ni selalu ja ada masalah cintan cintun. Xleh ke kalau sehari tak citer sal problem engkau je... macam nak aje aku masak sambal belacan cicah kari kau ni.
Jiwang terus lah tu..  huh menyampah i tau.... entah apakah benda yang aku repekkan... sebab apa? Aku pun xpasti sangat... semoga segalanya baik sahaja untuk esok dan seterusnya untuk ko Fikir...
Aku Tulis, Aku Kongsi, Aku Cerita

1 comments:

Just said...

Jgn la bnyk fikir aaa, Fikir! Cheer up k.. Hope everything will be as smooth as possible.. :D

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91