Geng Panda Slim

About Me

My Photo
A fully housewife for a man named Gabril and A Mother of a daughter Leona,
A kampung girl that grow up in a rural kampung in sabah and now I am currently living here Jungle of Rocks (Kuala Lumpur)

Saturday, September 12, 2009

Touching Heaven (RG Ministry)

Tuhan, Apakah Ini…

Shalom in Jesus name my fellow friends. Sepatutnya saya mem”post’kan ini dua bulan lalu.
                Mungkin saya belum peka dengan suara Tuhan. Kerana hingga saat ini saya masih alpa dengan hal ini. Saya benar-benar terasa sangat jauh daripada Tuhan. Namun siapakah manusia yang sempurna dalam dunia ini? Tuhan menjadikan kita tidak sempurna dan He want us to be more like HIM everyday.
                As Dr. Goh  ever said, dia ni pensyarah dalam bidang TESL di UPSI. Dia menyatakan bahawa  “God send you ( us) here, right in Tanjung Malim with a Purpose”. Suatu ketika dahulu, saya telah meletakkan hal ini dalam hati saya bahawa Tuhan memang menghantar saya kesini kerana suatu tujuan pelayanan. Does He do things without a purpose? Never right? Even when He gave us bad things, besides of that He have his Own purpose.  
                Saya tersentuh tatkala Dr. Goh talking about to put or perhaps it also suitable to call ‘To List Down Our Priority” so that we can manage what should we do first, to do, and not do in this life. 1st thing that the right and should be the first priority is a Christian. Everything I do or you all doing, make sure you all put and let God do it as His way first-mean u should be pray first. Then 2nd is as a student in Upsi. We might know what we should do in this place. Don’t be just wasting your time and get the scroll degree without nothing.
Saat itu, saya mengimbas diri saya seketika. aPakah saya datang dengan Tujuan yang benar? Ya saya rasakan ya. Namun sebaik sampai di tempat ini, saya melihat diri saya hanyut dalam pelbagai arus yang sepatutnya saya boleh tenangkan dan patahkan andai saja saya mahu melakukannnya. Oh Tuhan, I cry to God. I ask Him for the way I should walk on in this future living…
                I am thinking, what will gonna happen after this?  Saya tertanya, apakah saya sudah kembali, benar-benar kembali?  Ya Tuhan… apakah yang patut saya lakukan sebenarnya? Hingga saat ini saya masih lagi tertanya. Namun apa jawapan? Yang saya fikir dalam kotak fikiran saya setakat ini, “adakah anda percaya pada Tuhan? Dan jika ya, percayalah juga baahwa Jawapan-Nya aka nada sebentar saja lagi dalam hidupmu. Percaya sahaja”
                Saya bukan blogger yang baik namun saya jadikan ini sebagai medium terbaik saya bersuara. Dan saya amat merindui sebuah pelayanan. Merindui kehidupan bersama tri-tunggal. Tanpa sebarang keraguan akan dunia ini. Saya pernah berasa kuat dalam Yesus dan kenapat tidak sekarang? Kenapa saya perlu menjadi lemah saat ini?
                Bersama ini saya serta sebuah lagu yang sangat related dengan suara hati saya.

LAGU TETAP SETIA
*Maafkan aku, ampuni aku
Kadang ku tak peka ‘kan suara-Mu
Seringkali ku melayani-Mu
Hanya untuk kepuasanku
Ajarku ‘tuk berjalan  sesuai kehendak-Mu
Cho:
Kemanapun Engkau membawaku
Ku ‘kan turut bersama-Mu
Dan apa pun Tuhan yang Kau mahu
Ku kan ikut kehendak-Mu
Huuu..oooo
Ulang *

Keranaku disini penuhi panggilan-Mu
Selamanya ku setia kepada-Mu
Huuuu…oooo
Huuuu…oooo

Ulang Chorus

               

0 comments:

Post a Comment

Bace dah, Gelak dah, Nangeh da? Hmm KOMEN LEEE.. :P

Popular Posts

 
blog ini diedit oleh fiezah91